Pekáček s plněnými kalamáry a cibulí

337

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

• 12 kalamárů (900 g) • 4 červené cibule (425 g) • 20 g piniových oříšků • 2 plátky sardelek v oleji • suché bílé víno • majoránka • bazalka • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Očistěte kalamáry, oddělte hlavu s chapadly od těla tak, že s hlavou oddělíte i vnitřnosti. Z vnitřku těla vytáhněte průhlednou kost a odstraňte venkovní blánu. Pracujte pod tekoucí vodou, očistěte chapadla a nůžkami odstraňte oči. Nakonec odstraňte i rohovitý „zobák“, který se nachází mezi chapadly. Do hrnce dejte 2–3 lžíce olivového oleje, 2–3 lžíce bílého vína, chapadla a duste pod pokličkou 10 minut na mírném ohni. Sceďte chapadla a rozsekejte je na malé kousky spolu se sardelkami a piniovými oříšky. Vzniklou směsí naplňte kalamáry a do každého vložte jeden lístek bazalky. Párátky kalamáry uzavřete, aby náplň nevytékala. Oloupejte cibule a rozkrojte je na 4 díly. Dejte kalamáry a cibule do pekáče, vše zalejte přibližně 80 ml oleje, opepřete, osolte a dejte péct 10 až 15 minut při 180 °C. Vyndejte pekáč z trouby, ozdobte pár lístky čerstvé majoránky a servírujte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.