Pekáč „rostiera“ s lilky a bramborami na tymiánu

123

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 15 minut

ingredience

• 650 g brambor • 550 g lilků • 3 stroužky česneku • tymián • olivový olej extravergine

postup

Odkrojte konce lilků. Lilky nakrájejte na větší kousky, nasolte je a nechte vypotit. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na čtvrtky. Stroužky česneku oloupejte a rozkrojte je na polovinu. Česnek a brambory dejte do pekáčku a přidejte 3–4 lžíce oleje. Promíchejte, aby se brambory rovnoměrně promastily. Pečte přibližně 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Osolte brambory a smíchejte je s osušenými lilky. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a dejte péct na dalších 40 minut. Vyndejte z trouby, provoňte lístky čerstvého tymiánu, odstraňte česnek a podávejte.   KUCHAŘSKÉ TERMÍNY  La rostiera či la rosticeria je hliníková obdélníková nádoba. Vnitřek může, ale nemusí být pokryt nepřilnavým povrchem nebo ocelí inox. Okraje bývají vysoké 7 až 10 cm. Se dvěma rukojeťmi a případně i pokličkou je vhodná k pečení. V domácnostech se používají v délce 25 až 40 cm.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.