Pekáč plný žeber se sladkokyselými paprikami

143

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 12 vepřových žeber (1,4 kg) • 500 ml bílého vinného octa • 200 g cukru • 3 papriky (červená, žlutá, zelená) • citrón • paprika sladká • sůl • pepř

postup

Vepřová žebra dejte do většího hrnce, osolte, opepřete, přilijte 1 l vody a vymačkejte šťávu z menšího citrónu. Vařte cca 40 minut, po této době se voda z hrnce vyvaří a tuk ze žeber se rozpustí a usadí na dně hrnce. Žebra opékejte ve vlastním tuku dalších 7–10 minut, poté odstavte. Ocet nalijte do jiného hrnce, přidejte cukr a vařte, než vznikne sirup, cca 40 minut. Mezitím papriky dejte péct do trouby na 200 °C na cca 25 minut, poté vyjměte, dejte do mísy a překryjte potravinovou fólií. Cca 10 minut nechte odležet, poté oloupejte a nakrájejte na větší proužky. Papriky přelijte připraveným sirupem a podávejte s teplými a paprikou posypanými žebry.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Pečené papriky ihned překryjte potravinovou fólií nebo vložte do igelitového pytlíku, kde se papriky zapaří, a poté jejich tenkou slupku snadno a rychle oloupete.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.