Pečený mořský ďas s fíky a houbami

466

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

• 900 g filetu z mořského ďasa • 150 ml zeleninového vývaru • 100 g červené cibule • 100 g bílého hroznového vína • 40 g hlívy • 40 g ořechů • 40 g čerstvých hřibů • 40 g šalotky • 4 fíky • suché bílé víno • česnek • sůl

postup

Cibuli nakrájejte na velmi tenká kolečka. Hlívu a hřiby nakrájejte na tenké plátky. Šalotku a fíky nakrájejte na kousky. Kuličky vína nakrájejte na poloviny. Filet mořského ďasa dejte do ohnivzdorné nádoby, přidejte cibuli, hroznové víno, houby, fíky, ořechy a 1 rozmáčknutý neoloupaný stroužek česneku. Osolte. Přidejte sklenku vína a vývar. Pečte 40 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 200 °C. Po upečení ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.