Pečené kukuřice se sýrovou omáčkou

77

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 35 minut

ingredience

• 400 ml mléka • 160 g sýru toma • 140 g sardského ovčího sýru • 4 čerstvé kukuřičné klasy • kukuřičný škrob • sůl

postup

Kukuřičné klasy oloupejte a dejte na 10–15 minut změknout do vody. Pak odstraňte zelená vlákna a osušte je. Trochu osolené je pečte 15–20 minut na horkém grilu a průběžně je otáčejte ze všech stran. Mléko se špetkou soli přiveďte k varu. ½ lžičky kukuřičného škrobu rozmíchejte ve 2 lžících vody, přimíchejte do mléka a 2 minuty míchejte. Mléko odstavte z vařiče a vmíchejte do něj oba druhy sýrů nakrájené na malé kousky, dokud se úplně nerozpustí. Opečené kukuřičné klasy podávejte se sýrovou omáčkou.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Pokud neseženete čerstvé kukuřičné klasy, můžete koupit ty ve vakuovém balení, které jsou již předvařené: v tom případě není nutné namáčet je do vody.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.