Pečené krokety plněné šneky

Crocchette al forno con lumache
264

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

  • 1,2 k g brambor
  • 18 ks vyloupaných a předvařených šneků v přírodním nálevu
  • česnek
  • petrželová nať
  • máslo
  • sůl
  • pepř

postup

Ve vroucí osolené vodě uvařte brambory společně se 3 rozdrcenými, neloupanými stroužky česneku. Česnek poté odstraňte. 

Brambory sceďte, oloupejte a ještě teplé propasírujte v lisu. Bramborovou hmotu dejte do mísy a smíchejte s hrstkou nasekané petrželové nati, osolte. V pánvi rozpusťte trochu másla, přidejte oloupaný stroužek česneku nakrájený na 4 díly. Přidejte šneky a nechte vařit cca 2 minuty. 

Z bramborového těsta vypracujte 18 kulatých kroket a do středu každé krokety vložte šneka. 

Takto připravené krokety rozprostřete na plech na pečicí papír, přelijte šťávou z vařených šneků a dejte péct na 10 minut na 210 °C. Upečené krokety ihned podávejte.


TIP LA CUCINA ITALIANA:

Očištěné šneky můžete koupit v obchodě s delikatesami. Prodávají se na tácu nebo v plechovce. Šneci jsou již předvařené a prodávají se buď v přírodním nálevu, nebo s jinými ingrediencemi.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.