Pečené kousky z mořského ďasa

267

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 20 minut

ingredience

• 600 g filetu z mořského ďasa • 300 g žebrovaných rajčat • 120 g celozrnné špaldové mouky • 60 g rýžové mouky • divoký fenykl • balsamikový ocet • arašídový olej • hrubozrnná sůl

postup

Nakrájejte na větší kousky mořského ďasa, vložte je do mísy, ochuťte octem a fenyklem a nechte odležet 5 minut. Mezitím připravte těstíčko. Smíchejte rychle obě mouky s 300–350 ml velmi studené vody, potom do něj ponořte kousky masa a ihned smažte 3–4 minuty v rozpáleném arašídovém oleji na 180 °C. Vyjměte a položte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk. Omyjte a nakrájejte rajčata a vložte je do 4 misek. Ochuťte fenyklem, položte několik kousků masa a dokončete posypáním několika vločkami hrubé soli.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Pokud je olej správně rozpálený (160–180 °C, když vložíte kostičku chleba, okamžitě zezlátne), i smažení bude lehce stravitelné, protože těstíčko stihne absorbovat pouze málo tuku. Je důležité smažit vždy jen pár kousků, aby nedošlo k rapidnímu snížení teploty oleje.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.