Pečená pražma s bramborem a sýrem pecorino

203

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 2 střední pražmy nebo 1 velká (1 kg) • 700 g mrkve • 50 g strouhaného pecorina • petrželová nať • česnek • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Oškrabejte a nakrájejte brambory, nasekejte petrželovou nať a 1 stroužek česneku. Pražmy vykuchejte. Vymažte velký pekáč 3–4 lžícemi oleje, na dno vyskládejte brambory, posypte strouhaným pecorinem a směsí nasekané petrželové natě a česneku, osolte a opepřete. Nahoru položte pražmy vcelku, osolte a opepřete a pečte v troubě 30 minut na 180 °C. Plech v polovině pečení otočte a zatřeste s ním, aby se brambory nelepily ke dnu. Vyndejte z trouby a podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.