Parmigiana s ragù marinaro

463

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6-8
 doba přípravy: 1 hodina a 40 minut

ingredience

• 1 kg chobotnice • 700 g lilku • 500 g chobotniček • 500 g mozzarelly • 250 g mořského ďasa • 200 g plátků štítníku • 200 g rajčat San Marzano • světlá cibule • bazalka • česnek • strouhanka • olivový olej extravergine • sůl

postup

Stroužek česneku nasekejte, vložte do hrnce, přidejte několik lžic oleje, chobotnici, přiklopte a na mírném ohni vařte cca 50 minut, než změkne. Poté sceďte, nakrájejte na kousky a vodu uchovejte na později. ½ cibule nakrájejte na jemno, dejte do pánve, přidejte stroužek česneku, 3 lístky bazalky a na trošce oleje orestujte. Poté přidejte na ½ překrojená rajčata. Osolte, přilijte trochu vody z vývaru z chobotnice a nechte vařit cca 15 minut. Vařte do té doby, než vznikne omáčka. Do větší pánve nalijte trochu oleje, přidejte nakrájené chobotničky, mořského ďasa, štítníka a na prudkém ohni cca 1 minutu restujte. Poté vše přimíchejte do omáčky, promíchejte a vařte dalších 15 minut. Očištěný lilek nakrájejte na plátky o šířce 5 mm a na grilu z obou stran opečte. Osolte a odložte na později. Mozzarellu nakrájejte na plátky. Do zapékací mísy postupně skládejte pláty lilku, omáčku, kousky nakrájené chobotnice, plátky mozzarelly, posypte strouhankou. Vrstvěte do té doby, než všechny suroviny nespotřebujete. Nakonec zakončete mozzarellou, posypte strouhankou a zakápněte olejem. Připravenou parmigianu dejte péct do horkovzdušné trouby na 180 °C na cca 30 minut.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.