Parmice po ankonsku

Triglie all'anconetana
369

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 45 minut a 2 hodiny odležení

ingredience

  • 4 parmice pruhované (každá 250 g)
  • 280 g brambor
  • 4 plátky parmské šunky
  • 1 citrón
  • strouhanka
  • sůl
  • šalvěj
  • olivový olej extravergine

postup

Vykuchejte parmice; odkrojte hlavu. Otevřete jako knihu a odstraňte páteř a zachovejte neporušený ocas; pomocí pinzety odstraňte případné trny. 

Ochuťte parmice 4 lžícemi oleje a šťávou z citrónu a nechte je v lednici aspoň 2 hodiny marinovat. 

Umyjte brambory, nakrájejte je i se slupkou na tenká kolečka a uvařte. 

Obalte filety parmice ve strouhance a položte je na plech vymazaný olejem spolu s několika listy šalvěje. Asi na 12 minut vložte do horkovzdušné trouby vyhřáté na 200 °C. 

Nechte v troubě stočit plátky šunky. Položte parmice na servírovací talíř a přidejte plátky šunky. 

Ochuťte trochou oleje, osolte a podávejte s vařenými bramborami.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.