Parmice na citrónu s mrkví a jablky

Triglie al limone con carote e mele
363

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 25 minut

ingredience

  • 4 filety parmice bez šupin (480 g)
  • 250 g mrkve
  • 1 jablko Stark (250 g)
  • 2 citróny
  • majoránka
  • olivový olej extravergine
  • sůl jemná a hrubá

postup

Vymačkejte šťávu z citrónů. Nakrájejte mrkev na tenké nudličky, ochuťte lžící oleje, špetkou soli a pár kapkami citrónové šťávy. 

Odstraňte z jablka jádřinec a nakrájejte ho na tenké proužky. Ochuťte troškou oleje, špetkou soli a troškou citrónové šťávy. 

Rozdělte na polovinu filety parmice, ovoňte je pár lístky majoránky a potřete lehce olejem. Posypte je trochou hrubé soli Orestujte je na pánvi 2 minuty z každé strany. Pak je polijte zbytkem citrónové šťávy a restujte další minutu. Potom zhasněte oheň. 

Podávejte filety parmice s nudličkami z jablka a mrkve, ozdobené dle chuti lístky majoránky a doplněné trochou panenského oleje.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.