Papriky plněné mořským vlkem, krevetami a kalamáry

386

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

• 900 g nebo 2 červené a 2 žluté papriky • 350 g vyloupaných krevet • 250 g očištěných kalamárů • 200 g mořského vlka (nebo štikozubce, pražmy nebo jiná bílé ryby) • 150 g toastového chleba • 150 g nebo 1 bílé cibule • 1 stroužek česneku • suché bílé víno • strouhanka • pažitka • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Omyté papriky překrojte na ½, zbavte semínek a stopky ponechte. Dejte na plech na pečicí papír, osolte, opepřete, zakápněte olejem a dejte péct na 210 °C na 12 minut. Poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Oloupanou cibuli a česnek nasekejte a v pánvi na 2 lžících oleje orestujte cca 2–3 minuty. Poté přidejte na kousky nakrájeného mořského vlka, krevety a kalamáry. Restujte 2 minuty a přilijte kávový hrnek vína. Nechte vyvařit, poté oheň zmírněte a cca 5 minut vařte. Přidejte na hrubo nakrájený chleba, opepřete a vařte další 2 minuty. Poté odstavte, rozmixujte a přimíchejte na jemno nasekanou pažitku. Upečené papriky naplňte připravenou rybí směsí, horní část navlhčenými prsty zarovnejte a posypte strouhankou. Lehce zakápněte olejem a opět dejte na plech na pečicí papír. Dejte péct na 200 °C na 20 minut. Zapečené papriky z trouby vyndejte, dejte na servírovací talíř, přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku a ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.