Papriková směs se smaženou cibulkou

363

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina + 30 minut odležení

ingredience

• 700 g žlutých paprik • 400 g cibule z Tropea • krupice • meduňka • suché bílé v íno • arašídový olej • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Papriky potřete olejem, rozprostřete na plech na pečicí papír a dejte péct na 220 °C na 20 minut. Upečené papriky dejte do mísy, překryjte potravinovou fólií a 30 minut nechte odležet (nebo papriky spařte v mikrotenovém sáčku). Poté papriky oloupejte a nakrájejte na proužky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, dejte do mísy s vodou a nechte 30 minut odležet. Poté sceďte, osušte (80 g cibule odložte na později) a v krupici obalte. V pánvi na dostatečně rozehřátém oleji několik minut smažte a na papírovou utěrku dejte okapat. Cibuli, kterou jste odložili na později, na jemno nasekejte a v pánvi na 2 lžících oleje restujte 2–3 minuty, přilijte sklenici vína, alkohol nechte vyvařit, přidejte nakrájené papriky a vařte 5–6 minut. Odstavte, osolte, opepřete a přimíchejte tucet nakrájených lístků máty. Opečené papriky podávejte se smaženou cibulkou a před podáváním osolte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.