Pantrid maridàa

Pantrid maridàa
112

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 20 minut

ingredience

  • 200 g strouhanky
  • 100 ml mléka
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 4 žloutky
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • tymián
  • máslo

postup

Do hrnce nalijte ½ litr vody, osolte, přilijte mléko a trošku másla. Plamen zmírněte a postupně míchejte a přidávejte strouhanku, vznikne polenta. 

Polentu míchejte cca 10 minut, aby nevznikly hrudky. Poté odstavte, přidejte muškátový oříšek a trochu pepře. 

Teplou polentu dejte do servírovacích talířů, přidejte žloutek, strouhaný parmazán a ozdobte několika lístky tymiánu. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA 

Tento pokrm je velice skromný, ale velmi oblíbený. Abyste získali dokonalou chuť, musí strouhanka opravdu vonět. Můžete do ní přimíchat nastrouhaný zbylý chléb, ale ne příliš starý. Opečte ho několik minut v troubě, než ho nastrouháte anebo v v mixéru na jemno rozmixujete.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.