Panino obložené lilkem a sýrem scamorza

598

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 15 minut

ingredience

• 30 g vyloupaných černých oliv • 15 g bazalky • 4 plátky uzeného sýra scamorza • 4 ks pečiva na panini • grilovaný lilek v olivovém oleji • hlávkový salát • citrón • olivový olej extravergine

postup

Rozmixujte lístky bazalky, citrónovou šťávu z ½ citrónu, 2 lžíce oleje a olivy. Plátky sýra grilujte 1 minutu z každé strany. Panini rozkrojte na ½ a lehce opečte. Bazalkovým pestem potřete obě strany pečiva, přidejte naložený lilek, grilovaný sýr a ozdobte hlávkovým salátem. Ihned podávejte.   TIP LA CUCINA ITALIANA Pro přípravu tohoto pokrmu je nejvhodnějším pečivem to, které je vyrobené z tvrdé pšenice. Též můžete vyzkoušet podávat s vícezrnným pečivem a arabským chlebem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.