Palačinky s tuřínem, čekankou a sýrem casera

Crespelle con cime di rapa, radicchio e casera
285

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6-8
 doba přípravy: 1 hodina a 10 minut

ingredience

  • 300 g tuřínu
  • 300 g brambor
  • 300 g červené čekanky
  • 275 ml mléka
  • 150 g strouhaného sýra casera
  • 125 g celozrnné špaldové mouky
  • 40 g červené cibule
  • 1 vejce
  • máslo
  • šalvěj
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Připravte si z mouky, mléka, vejce a špetky soli těstíčko. 

Na pánvičku (Ø 18–20 cm) vytřenou máslem nalijte vždy polovinu naběračky a pečte 1 minutu po každé straně: měli byste nakonec mít 6–8 palačinek. 

Oloupejte brambory, nakrájejte na kostičky a 5–6 minut restujte na pánvičce na troše oleje. Nakonec osolte. 

Očistěte bulvy tuřínu, rozkrájejte na kousky a vařte ve vroucí vodě zprudka 2–3 minuty, potom sceďte na pánvičku s bramborami a pokračujte ve varu další 2–3 minuty. Vypněte, osolte, opepřete a dokončete sýrem; teplota zeleniny jej pomalu rozpustí (nádivka). 

Do malého kastrůlku dejte 60 g másla, cibuli nakrájenou na tenká kolečka a špetku soli; vařte minimálně 10–12 minut. 

Rozdělte nádivku na palačinky, poskládejte je na polovinu a pak ještě na třetinu tak, že kraje zahnete do středu, takže nakonec získáte trojúhelník. 

Umístěte palačinky na plech vyložený pečicím papírem a vložte na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. 

Očistěte čekanku a rozdělte na talíře a také na palačinky, ozdobte lístečky šalvěje a zalijte horkým máslem s cibulí.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.