Palačinka plněná artyčoky, žampiony a špenátem

Carciofi, champignon e spinaci in crespelle saracene
341

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut

ingredience

  • 360 g špenátu
  • 200 ml mléka
  • 150 g žampionů
  • 100 g instantní polenty
  • 4 artyčoky
  • 2 šalotky
  • 2 vejce
  • tymián
  • citrón
  • máslo
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Do mísy nasypte polentu, přidejte vejce, sůl, pepř, několik lístků tymiánu, 200 ml mléka a promíchejte. Těsto nechte odležet cca 10 minut. 

Z připraveného těsta upečte na teflonové pánvi (ø 15 cm) na rozpuštěném másle na mírném plameni palačinky, pečte 2 minuty z každé strany. Takto připravte 8 palačinek. Žampiony očistěte, nohu odstraňte a otřete vlhkým ubrouskem. 

Očištěné artyčoky dejte do vody, do které přidejte šťávu z ½ citrónu, sceďte a nakrájejte na tenké plátky. 

V pánvi na oleji orestujte na plátky nakrájenou šalotku, poté přidejte artyčoky, po 3 minutách vaření na prudkém ohni přidejte žampiony. Dále vařte 2–3 minuty, osolte a opepřete. 

Očištěný špenát dejte do jiné pánve, přidejte 2 lžíce oleje a cca 3–4 minuty restujte. Připravené palačinky 2x přehněte, jednotlivou stranu rozevřete, naplňte dostatečně připravenou směsí žampiónů, artyčoků a špenátu.

Podávejte 1 palačinku na osobu. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA 

Náplň do palačinek můžete nahradit jinou náplní, jako např. na tenké plátky nakrájený topinambur, fenykl a řepu restované na másle.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.