Opečené sépie v rajčatové omáčce s paprikami

466

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 1,1 kg sépií • 1 kg keříkových rajčat • 250 g zelených paprik • 150 ml silného rybího vývaru • 1 červená cibule • 1 stroužek česneku • 1 okurka • kukuřičný škrob • čerstvé chilli papričky • olivový olej extravergine • sůl

postup

Do větší pánve nalijte 2 lžíce oleje, přidejte na jemno nasekaný česnek, kousek chilli papričky a nakrájenou cibuli. 2–3 minuty restujte, poté chilli papričku odstraňte, přidejte na kousky nakrájené papriky, zprudka restujte další 2 minuty a přidejte nakrájená rajčata. Po 1 minutě osolte a na mírném ohni vařte cca 30 minut. Odstavte a rozmixujte. Pokud byste chtěli připravit krémovou omáčku, rozmixovanou směs propasírujte. Sépie očistěte, vnitřní sáček s černou barvou vyjměte a odložte stranou. V míse smíchejte lžičku kukuřičného škrobu s několika lžícemi studené vody. Rybí vývar nalijte do hrnce, přiveďte k varu, přimíchejte černou barvu a rozpuštěný kukuřičný škrob. Na mírném ohni a za stálého míchání vařte cca 2–3 minuty, tak aby se nevytvořily hrudky. Okurku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Sépii nakrájejte na kousky, osolte a v pánvi na oleji restujte, cca 3–4 minuty. Pokud dáváte přednost měkčímu masu, sépie vařte 15 minut a občas přilijte trochu vody. Rajčatovo-paprikový krém nalijte do talířů, přidejte nakrájenou sépii, ozdobte okurkovými plátky a pokapejte černou sepiovou omáčkou. Zbývající černou omáčku podávejte odděleně v mističce.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.