Omeleta s artyčoky, boby a mátou

Frittata di carciofi e fave alla menta
128

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

  • 200 g čerstvých bobů
  • 100 ml mléka
  • 8 vajec
  • 4 artyčoky
  • citrón
  • petrželová nať
  • čerstvá máta
  • česnek
  • strouhaný parmazán
  • suché bílé víno
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Ve vroucí osolené vodě vařte boby cca 1 minutu, poté vyloupejte. 

Artyčoky očistěte; odstraňte tvrdé a tuhé listy a pupeny nakrájejte na stroužky. Během čištění je postupně namáčejte do octové vody, aby neztmavly. Pokud jsou stonky pěkné a čerstvé, oloupejte je a nakrájejte na kolečka. 

Artyčoky dejte do hrnce, přilijte sklenici vína, přidejte několik větviček petrželové nati a 2 stroužky česneku.

Přiklopte a na mírném ohni vařte cca 10 minut. Poté přidejte boby, osolte a vařte dalších 5–6 minut. 

Do mísy rozklepněte vejce, přilijte mléko, přidejte 2 lžíce strouhaného sýra, osolte, opepřete a přidejte trochu nasekané máty. Poté přidejte artyčoky a boby již bez česneku a petrželové nati. 

Zeleninovo-vaječnou směs nalijte do olejem vymaštěné teflonové nádoby o ø 20 cm a dejte péct na 180 °C na 35 minut. Upečenou omeletu podávejte teplou i studenou. Pokud nepoužijete teflonovou nádobu, nezapomeňte do zapékací nádoby vložit pečicí papír, jedině tak se omeleta dobře vyklopí. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA

Při výběru bobů si dejte pozor a ohlídejte, aby byly čerstvé. Poznáte je podle lesklého lusku a svěží zelené barvy. Lusk musí být zduřelý, křupavý a bez ztmavlého stonku. 

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.