Olihně nadívané caponatou

468

 náročnost: snadné
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

• 8 olihní (1,2 k g) • 350 g lilku • 250 g červené papriky • 250 g cukety • 100 g cibulky • 50 g slané ricotty • 50 g rozinek • bílý vinný ocet • cukr • majoránka • piniová semínka • bazalka • pažitka • olivový olej extravergine • sůl

postup

Nakrájejte lilky, cukety i papriku na kostičky. Nasekejte na jemno cibulku a orestujte ji v rendlíku s trochou oleje, přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu, 200 ml octa, 70 g cukru, 30 g piniových semínek, rozinky a 5 lístků omyté a nasekané bazalky (caponata). Vařte na prudkém ohni po dobu 10 minut a na konci caponatu osolte. Očistěte olihně, naplňte je caponatou a jejich konec uzavřete pomocí párátka. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a restuje olihně po dobu 10 minut tak, aby se celý jejich povrch zabarvil. Nakrájejte olihně na kolečka a podávejte s větším množství nastrouhané ricotty. Ozdobte pár stvoly pažitky a několika lístky majoránky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.