Obalované hříbky s bylinkovou majonézou

362

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 400 g hříbků • 2 vejce • 2 žloutky • strouhanka • hladká mouka • petrželová nať • tymián • majoránka • vinný ocet • citrón • arašídový olej • sůl • pepř

postup

Hříbky očistěte, spodní část nohy odřízněte a odstraňte hlínu, vlhkým ubrouskem odstraňte ostatní nečistoty. Nakrájejte je na plátky o tloušťce 1 cm, obalte v mouce, ve dvou rozšlehaných vejcích se špetkou soli, pepře a na závěr obalte ve strouhance. Aromatické bylinky nasekejte. Ohřejte 2 lžíce vinného octa, dejte do mísy, přidejte žloutky a elektrickým šlehačem několik minut šlehejte. Pokračujte ve šlehání a postupně přilévejte 270 ml oleje. Mixujte do té doby, než vznikne hustá majonéza. Přidejte šťávu z ½ citrónu, špetku soli a nasekané aromatické bylinky.  Do větší pánve s vysokými okraji nalijte cca 1 litr oleje, rozpalte na 190 °C a hříbky v pánvi několik minut do zlatova osmažte. Poté rozprostřete na kuchyňskou utěrku a nechte okapat. Ihned podávejte společně s majonézou ozdobenou čerstvými lístky majoránky.   TIP LA CUCINA ITALIANA Majonézu nejde připravit z menšího množství ingrediencí. Pokud vám nějaká majonéza zbude, uchovejte ji v lednici. Také můžete změnit její příchuť s přidáním kečupu nebo bílého jogurtu.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.