Obalované chuťovky z mořského ďasa ochucené pikantní paprikou

313

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 45 minut

ingredience

• 600 g filetů z mořského ďasa • 350 g jarní cibulky • 20 oloupaných datlových rajčátek • strouhanka z bílého chleba, tzv. japonská • balzamikový ocet • mletá pálivá paprika • cukr • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Oloupejte jarní cibulky a odstraňte vláknité vnější slupky, poté je překrojte podélně na poloviny. Orestujte je na pánvi na troše oleje z obou stran, přidejte špetku soli a cukru a pokračujte v restování další 2–3 minuty. Poté cibulky přelijte lžící balzamikového octa a nechte je dalších 5 minut dusit. Mořského ďasa zbavte kůže a blány, která pokrývá maso. Tu na několika místech nařízněte a stáhněte tahem vzhůru. Maso nakrájejte na 12 menších kousků, každý z nich ochuťte kapkou oleje, špetkou soli, pepře a papriky a pak je obalte ve strouhance. Kousky naskládejte do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečte v horkovzdušné troubě 15 minut při 200 °C. Vyndejte z trouby a podávejte vždy 3 kousky mořského ďasa s rajčátky překrojenými na půlky, dušenou cibulkou a doplněné několika kapkami balzamikového octa, špetkou pálivé mleté papriky a zakápnuté olejem.   TIP LA CUCINA ITALIANA Použitý druh strouhanky se hojně používá v japonské kuchyni. Tvoří ho drobounké šupinky bílého chleba. Používá se na smažení a dodává smaženým pokrmům lehkou a křupavou kůrku. Je snadno k dostání v obchodech s mezinárodními gastronomickými specialitami. Nebo můžete použít plátky toustového chleba zbavené kůrky, které necháte vysušit v troubě a pak je rozmixujete. Abyste docílili jemnější chuti, můžete nahradit pálivou mletou papriku její sladkou verzí.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.