Nugety s taleggiem a pórkem

Quadrucci di taleggio e porri
399

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 10 minut

ingredience

  • 2 pórky (1 kg)
  • 250 g sýru taleggio
  • 2 vejce
  • máslo
  • strouhanka
  • arašídový olej
  • sůl
  • pepř

postup

Pórek očistěte, vnější zelenou část a stopku odstraňte. Podélně rozřízněte a jednotlivě od sebe oddělte. Z takto připraveného pórku získejte 24 listů. Vnitřní část pórku nakrájejte na nudličky, získejte celkem 300 g. 24 pórkových listů vložte do vroucí osolené vody a cca 4 minuty vařte. Poté studenou vodou propláchněte, sceďte, rozprostřete na látkovou utěrku a nechte vychladnout. 

V nižší pánvi rozpusťte 30 g másla, přidejte na nudličky nakrájený pórek a cca 2 minuty restujte, poté osolte, lehce opepřete a na mírném ohni vařte cca 10 minut. Odstavte a nechte vychladnout. 

Slupku ze sýra oloupejte a sýr nakrájejte na kousky o velikosti 3 x 5 cm. Na pórkové listy klaďte lžičku dušeného pórku, přidejte plátek sýra, přidejte další lžíci dušeného pórku a vše listem pórku zabalte. Okraje překryjte dalším listem v opačném směru. Stejným způsobem připravte dalších 12 nuget. 

Nugety obalte ve strouhance, v rozšlehaném vejci a znovu ve strouhance. Nugety usmažte do zlatova v pánvi na dostatečném množství oleje cca 2 minuty. Poté dejte na papírovou utěrku, osolte a teplé podávejte. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA 

Velikost pórkových listů přizpůsobte velikosti sýra, pokud jsou příliš široké, rozdělte je na ½ a pokud příliš úzké přeložte víc listů pórku. Při omotávání pórkovým listem nugety napněte tak, aby uvnitř nezůstal žádný vzduch, který by během smažení mohl uniknout a nugety tak prasknout.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.