Noky s hříbky a omáčkou z telecího

Gnocchi ai porcini con sugo di vitello
386

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 2 hodiny

ingredience

  • 1 kg červených brambor
  • 750 g špičky z telecího
  • 500 g čerstvých hříbků
  • 300 g hladké mouky + trochu navíc
  • 200 ml masového vývaru
  • 100 g ricotty
  • 2 vejce
  • cibule
  • řapíkatý celer
  • mrkev
  • strouhaný parmazán
  • suché bílé víno
  • máslo
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • petrželová nať
  • česnek
  • sůl
  • pepř

postup

Jednu cibuli, 2 mrkve a 2 řapíky celeru nakrájejte na plátky. Maso osolte a opepřete, dejte do ohnivzdorné nádoby spolu s nakrájenou zeleninou, vývarem, zastříkněte vínem, přidejte 2 bobkové listy a 1 větvičku rozmarýnu. Dejte péct na 1 hodinu a 30 minut do trouby při 180 °C. Brambory vložte do studené osolené vody a vařte je 40–45 minut od počátku varu. Hříbky očistěte a nakrájejte na plátky; rozehřejte 40 g másla se stroužkem česneku a 1 bobkovým listem; přidejte houby a zprudka několik minut povařte, nakonec vše osolte a opepřete. Směs rozmixujte a smíchejte se 40 g parmazánu, ricottou a nasekanou petrželovou natí, čímž získáte náplň. Brambory oloupejte a rozmačkejte, přidejte hladkou mouku a 1 vejce a několik minut míchejte. Postupujte podle instrukcí uvedených v pravé části stránky a vytvořte noky. Maso vytáhněte z trouby, omáčku přeceďte a nechte na plotně za stálého zahřívání zhoustnout. Noky uvařte ve vroucí osolené vodě; slijte je jakmile vyplavou na hladinu a promíchejte je v pánvi s rozpuštěným máslem a 40 g parmazánu. Podávejte s omáčkou z telecího masa.   TIP LA CUCINA ITALIANA Z upečeného masa můžete připravit náplň do cannelloni.   Jak na noky jako ravioli? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.