Noky na estragonu s cuketovým krémem

77

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina a 10 minut

ingredience

• 1 kg brambor • 200 g hladké mouky • 4 jarní cibulky • 3 cukety • 1 vejce • strouhaný parmazán • česnek • pražené arašídy • plátky parmské šunky • estragon • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Brambory včetně slupky vařte ve vodě cca 40 minut (podle jejich velikosti). Cukety očistěte a vnitřní jádřinec oddělte od zelené dužiny. Bílý jádřinec nakrájejte na kostky, v pánvi na mírném ohni na oleji 5 minut se stroužkem česneku restujte. Poté česnek vyjměte a ostatní rozmixujte do hladkého krému, přilijte trochu oleje, špetku soli a pepře. Zelenou dužinu nakrájejte na kostičky a v pánvi na oleji se stroužkem česneku zprudka restujte 2–3 minuty. 4 lžíce vyloupaných arašídů na hrubo nasekejte. Brambory sceďte a přes lis propasírujte. V míse smíchejte s 1 vejcem, 200 g mouky, 15 g nasekaného estragonu a přidejte špetku soli. Z těsta vytvarujte dlouhé válečky o průměru 2 cm, nakrájejte na kousky o velikosti 2 cm a hroty vidličky přitiskněte, vzniknou noky. Jarní cibulky nakrájejte na plátky a v pánvi na oleji a několika lžicích vody cca 4 minuty restujte. Ve vroucí osolené vodě uvařte noky, sceďte, jakmile vyplavou na povrch, dejte do pánve s jarní cibulkou, přimíchejte orestovanou cuketu, osolte a přilijte lžíci vody, ve které se noky vařily. Posypte 2–3 lžícemi strouhaného parmazánu a podávejte s bílou cuketovou omáčkou. Ozdobte sušenou šunkou a nasekanými arašídy.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.