Neapolské sfogliatelle

Sfogliatelle napoletane
581

 náročnost: velmi obtížné
 počet porcí: 12 ks
 doba přípravy: cca 1 hodina a 40 minut

ingredience

  • 400 g hladké mouky + trochu navíc
  • 245 g másla
  • 150 g mléka
  • 100 g tvarohu
  • 50 g moučkového cukru
  • 40 g krupice
  • 30 g kandovaného pomeranče
  • 15 g sádla
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový lusk
  • mletá skořice
  • sůl

postup

Zpracujte krátce mouku s 80 g studeného másla nakrájeného na kousky a sádlem. Pak přidejte 200 ml vody, ve které jste rozpustili 10 g soli, a vyválejte hladké, stejnorodé těsto. Rozdělte těsto na 8 kuliček, přikryjte je a dejte odležet do lednice na 30 minut. Připravte náplň. Přiveďte k varu mléko s 15 g másla a semínky z vanilkového lusku, který jste rozkrojili podélně na polovinu. Přidejte trošku krupičky a vařte za stálého míchání, dokud se krém neodlepuje od krajů, bude třeba asi 10 minut. Nechte krém vychladnout, pak ho smíchejte s tvarohem, práškovým cukrem, žloutkem, kandovaným pomerančem nakrájeným na kousky a troškou skořice. Připravte sfogliatelle podle postupu ve škole vaření. Naplňte sfogliatelle lžící náplně a spojte dobře okraje stlačením tak, abyste vytvořili typickou formu škeble. Naskládejte sfogliatelle na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct cca 20 minut při 220 °C.   Nevíte si rady, jak správně připravit sfogliatelle? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.