Námořnická piadina

77

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

• 800 g směsi rajčat ( žebrovaná, keříková, salátová, žlutá) • 300 g filetů z mořského jazyka • 100 g jarní cibulky • 10 větších hřebenatek • 4 piadiny (chlebové placky) • bazalka • olivový olej extravergine • sůl • pepř

postup

Rajčata očistěte, nakrájejte na kostičky, odstraňte semínka a vnitřní dužinu. Semínka a dužinu dejte do mixéru a na jemno rozmixujte. Poté propasírujte, zakápněte olejem, přidejte špetku soli a opepřete. Vznikne rajčatová šťáva. Rybí filety osolte. Jarní cibulky nakrájejte na kolečka bez zelené stonkové části a v pánvi na 3 lžících oleje orestujte cca 2–3 minuty. Poté přidejte mušle včetně očištěných oranžových částí a restujte další 3–4 minuty. Přidejte plátky platýze, osolte, opepřete a po 2 minutách přilijte připravenou rajčatovou šťávu. Několik minut povařte, poté přimíchejte nakrájená rajčata. Vařte cca 1 minutu, odstavte a ozdobte nakrájenými lístky bazalky. Vznikne náplň. Piadiny ohřejte v troubě, naplňte připravenou rybí směsí se zeleninou a ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.