Nákyp z ricotty

298

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina

ingredience

• 500 g ricotty • 260 g cherr y rajčat • 80 g pšeničného škrobu • 40 g cukety • 40 g zelených f azolek • 40 g cibulky • 40 g červených a žlutých paprik • 40 g mrkve • 2 vejce a 1 žloutek • tymián • bazalka • sušené oregano • petrželová nať • kapary zbavené soli • česnek • máslo • strouhanka • strouhaný parmazán • olivový olej extravergine • sůl

postup

Smíchejte ricottu s 2 vejci, špetkou soli a trochou nasekaného tymiánu. Přidejte škrob a metlou vymíchejte. Vařte fazolky ve vroucí vodě po dobu 3 minut, pak je sceďte a nakrájejte na kostičky stejně tak jako cuketu, cibulku, papriky a mrkev. Zeleninu restujte v pánvi se lžící oleje 1–2 minuty a pak ji nechte zchladnout. Vložte zeleninu do misky, přidejte žloutek, lžíci parmazánu, pár lístků nakrájené bazalky a špetku oregana. Vymažte máslem 2 hřbety (obsah 300 ml) a vysypte strouhankou. Do formiček dejte polovinu ricottové směsi, doprostřed přidejte trochu zeleniny a doplňte zbylou ricottou. Pečte formičky v troubě vyhřáté na 120 °C asi 25 minut, poté nechte zchladnout. Mezitím nakrájejte rajčata na kousky. V pánvi ohřejte 50 ml oleje, přidejte lžičku kaparů a stroužek česneku. Rozpalte pánev, až se česnek začne škvařit, přidejte nasekanou petrželku, oregano a pak rajčátka, které restujte 2 minuty. Dle libosti osolte. Nákyp podávejte nakrájený na plátky ozdobený rajčátky.   TIP LA CUCINA ITALIANA Pro zdůraznění chuti rajčátek nechte rozpustit v oleji společně s česnekem a kapary také 2 plátky ančoviček naložených v oleji.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.