Nadýchaná focaccia s pórkem a růžičkovou kapustou

Focaccia di brioche con porri e cavolini di bruxelles
375

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 170 g růžičkové kapusty
  • 125 ml mléka
  • 110 g cibule
  • 100 g kapusty
  • 50 g pórku
  • 35 g másla
  • 8 g droždí
  • 3 g cukru
  • 1 vejce
  • bobkový list
  • fenykl
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

Mléko ohřejte, máslo rozpusťte, obojí odstavte a přidejte rozdrobené droždí, cukr a vejce. Vše promíchejte do hladkého řidšího těsta. 

Mouku smíchejte s připraveným těstem, přidejte 8 g soli a propracujte do hladkého těsta.  Překryjte látkovou utěrkou a cca 45 minut nechte kynout. 

Růžičkovou kapustu očistěte a ve vodě společně s bobkovým listem vařte 10 minut. Poté odstavte, vodu osolte a namočenou kapustu nechte vychladnout. 

Očištěnou cibuli a kapustu nakrájejte na tenké plátky a ve vodě společně s bobkovým listem vařte 5 minut. Sceďte a v pánvi na 2 lžících oleje společně s na kolečka nakrájeným pórkem orestujte okapanou kapustu. Po 3–4 minutách přimíchejte scezenou růžičkovou kapustu a po 2 minutách odstavte. Osolte, zakápněte olejem a přidejte na jemno nasekaný fenykl. 

Vykynulé těsto rozprostřete na plech na pečicí papír, potřete mlékem a 20–25 minut nechte kynout. 

Poté znovu potřete mlékem a dejte péct na 180 °C na 15 minut. Upečenou focacciu posypte orestovanou zeleninou, dejte na 5 minut zapéct a poté ihned podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.