Mortadella z lososa, sépie a pistácií

Mortadella di salmone e seppia ai pistacchi
417

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 1 hodina + 30 minut odležení

ingredience

  • 350 ml čerstvé smetany
  • 300 g čerstvého lososa bez kůže
  • 200 g plátků uzeného lososa
  • 100 g očištěných sépií
  • 20 g vyloupaných a oloupaných pistácií
  • 2 bílky
  • chléb corasau
  • fenyklová nať
  • olivový olej extravergine
  • sůl

postup

Lososa opatrně vykostěte, nakrájejte na kostky, společně s bílky rozmixujte a přidejte špetku soli. Přimíchejte smetanu a šlehačem do hladka promíchejte. Dejte odležet na 30 minut do lednice. 

Sépie nakrájejte na kostičky.

Na potravinovou fólii vhodnou na vaření rozprostřete plátky uzeného lososa do tvaru obdélníku. Poté potřete lososovou pěnou, navrch dejte sépii a posypte pistáciemi. 

Postupně zabalte do tvaru rolády, během balení dobře utěsněte a vařte v páře cca 20 minut. 

Uvařenou „mortadellu“ nechte odležet cca 15 minut, poté odstraňte potravinovou fólii. Nakrájejte a společně s chlebem zakápnutým olejem posypte nasekanou fenyklovou natí a podávejte. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA

Pokud byste chtěli tento pokrm připravit dietněji, můžete smetanu nahradit 300 g ricotty a 200 ml mléka, které přimíchejte již k rozmixovanému lososu. Tato „mortadella“ se výborně hodí jako rafinovaný předkrm pro 12 osob a podává se vlažná nebo při pokojové teplotě.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.