Mořský vlk v pánvi

656

 náročnost: snadné
 počet porcí: 2
 doba přípravy: 2 hodiny a 40 minut

ingredience

• 1 ks mořského vlka (800 g) • 20 vypeckovaných oliv taggiasche • 10 mandlí • 4 rajčata • suché bílé víno • citrón • tymián • cukr • rajčatový protlak • olivový olej extravergine • sůl

postup

Horní část rajčat nařízněte pomocí nože do tvaru kříže, ponořte na méně než 1 minutu do vroucí vody, sceďte a oloupejte. Nakrájejte na měsíčky a odstraňte semínka. Rajčata rozprostřete na plech, zakápněte olejem, osolte, posypte cukrem a ovoňte několika větvičkami tymiánu. Dejte péct na 180 °C na 8–10 minut. Upečená rajčata vyndejte z trouby, dejte na pánev, zakápněte olejem, přidejte lžičku rajčatového protlaku, olivy, 5–6 plátků citrónu, na plátky nakrájené mandle a vařte cca 1–2 minuty. Dále přilijte 2 sklenice bílého vína a vařte další 2–3 minuty. Mořského vlka očistěte tak, že odstraňte hlavu, ocas a zůstane vám v celku tělo o hmotnosti cca 500 g. Do větší pánve nalijte trochu oleje, rozpalte, vložte rybu a pečte 10 minut z každé strany. Odstavte a pokličkou pánev přiklopte. Takto se v pánvi vytvoří trochu vlhko a ryba zlehka vychladne. Opečeného mořského vlka dejte na servírovací talíř, přidejte rajčatovou omáčku, olivy, mandle a podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.