Mořský vlk s cuketou a sušenými rajčaty

395

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 40 minut

ingredience

• 500 g filetů z mořského vlka • 500 g cuket • 100 g bílé cibule • 70 g sušených rajčat v oleji • čerstvá majoránka • olivový olej extravergine • sůl

postup

Cuketu rozkrojte nejprve podélně, vydlabejte semínka a pak nakrájejte na půlkolečka silná asi 3–4 mm. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte nakrájenou zeleninu, orestujte, přidejte cuketu a špetku lístků majoránky a restujte na prudkém ohni 3–4 minuty. Osolte, stáhněte z ohně a přidejte další majoránku. Nasekejte najemno sušená rajčata. Filety zbavte kůže a podélně je rozkrojte, aby jejich výška byla poloviční. Vymažte zapékací mísu (25 × 16 cm); vytvořte první vrstvu z cuket, pak další vrstvu z plátků ryby, osolte, posypte polovinou sušených rajčat; pokračujte další vrstvou cuket a zakončete vrstvou ryby, zbylými sušenými rajčaty a půlkolečky cukety; osolte a vložte na 15–20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.   TIP LA CUCINA ITALIANA Sušená rajčata mají výraznou chuť, takže v kombinaci s rybami může zaniknout mořská chuť. Lze toho využít – tento vyvážený a mimořádně chutný pokrm ocení i ti, kdo běžně nemají ryby v oblibě.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.