Mořský jazyk se zelenými fazolkami a fenylkem

317

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 25

ingredience

• 4 celé mořské jazyky • 400 g jemných zelených fazolek • 250 g fenyklu • 1 citrón • hladká mouka • kukuřičný škrob • máslo • olivový olej extravergine • sůl

postup

Vařte fazolky v osolené vodě po dobu 4–5 minut. Nakrájejte na jemno fenykl. Smíchejte mouku s 5 g kukuřičného škrobu a obalte ryby. V pánvi rozehřejte oříšek másla a restujte ryby 3 minuty z každé strany. Nechte odkapat na kuchyňském papíru a osolte. Ochuťte fazolky a fenykl olejem, šťávou z půlky citrónu a hrstkou soli. Podávejte ryby s fazolkami a fenyklem ochuceným větším množstvím nastrouhané citrónové kůry.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.