Miniparmigiana s cuketou a rajčaty

272

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 3 cukety (500 g) • 130 g bílého sýru scamorza • 3 větší rajčata • ančovičky v oleji • petrželová nať • čerstvé oregano • olivový olej extravergine

postup

Očištěné cukety nakrájejte na plátky o šířce 5 mm. Zakápněte olejem, promíchejte a v rozpálené teflonové pánvi bez oleje opečte. Očištěná rajčata nakrájejte na 12 koleček o šířce 1 cm. Pečicí papír rozprostřete na plech, potřete olejem a rozprostřete 12 rajčatových koleček, zakápněte olejem, osolte, posypte oreganem a dejte péct 3–4 minuty při 200 °C. Sýr nakrájejte na tenké plátky, raději kráječem. Čtyři menší zapékací misky střídavě naplňte vrstvou rajčat, cuket, sýra a ančoviček. Ukončete sýrem a plátkem ančovičky. Pečte 3–4 minuty při 200 °C. Na závěr posypte nasekanou petrželovou natí a čerstvým oreganem, zakápněte olejem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.