Mini lívanečky s pikantní klobásou a čekankou

Mini farinate con salsiccia piccante e indivia
433

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 50 minut

ingredience

  • 250 g očištěné kudrnaté čekanky
  • 175 g cizrnové mouky
  • 150 g pikantní kalábrijské klobásy
  • 1 vejce
  • rozmarýn
  • česnek
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Do mísy nasypte prosetou cizrnovou mouku, přilijte 500 ml vody a pomocí šlehače rozmíchejte, tak aby nevznikly hrudky. Přidejte vejce a na závěr osolte a opepřete. 

Do pánve nalijte 30 ml oleje, přidejte větvičku rozmarýnu, zahřejte na 80 °C a krátce povařte. Poté rozmarýn vyjměte a ovoněný olej a přimíchejte k těstu. 

12 teflonových muffinových forem o průměru 7 cm vymastěte olejem. Do každé formy nalijte 25 g připraveného těsta. Dejte péct na 250 °C na 8–10 minut. Upečené placičky vyklopte a připravte formičky pro další várku. Na plech rozprostřete pečicí papír, znovu vymastěte formy, těsto promíchejte, naplňte formy a dejte péct. 

Očištěnou čekanku nakrájejte, dejte do větší pánve, přidejte 2 lžíce oleje, stroužek neoloupaného česneku a na prudkém ohni cca 30 sekund orestujte, nesolte. 

Pikantní klobásu nakrájejte na 18 koleček. 

Na 18 upečených lívanečků položte orestovanou čekanku a smotaný plátek pikantního salámu. Pokud placičky zbydou, můžete je spojit a vytvořit sendvič.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.