Mini cheesecake s rybízovou náplní

144

 náročnost: velmi obtížné
 počet porcí: 12 ks
 doba přípravy: cca 1 hodina a 30 minut + 2 hodiny na odležení

ingredience

• 180 g rybízové marmelády
• 125 g hladké mouky
• 125 g čerstvého krémového sýra
• 125 g vyšlehané smetany
• 95 g krupicového cukru
• 70 g másla • 5 g želatiny v plátech
• 2 žloutky • vanilka
• citrón • rybíz • sůl

postup

Připravte linecké těsto jako základ pro cheesecake: zpracujte mouku s máslem, špetkou soli, 50 g cukru, semínky z poloviny vanilkového lusku a špetkou nastrouhané citrónové kůry. Jakmile budete mít písčitou směs, přidejte žloutek a zpracujte na stejnorodé těsto. Nechte odležet přikryté těsto v lednici alespoň 30 minut.

Dejte do hrnce žloutek s 45 g cukru a 20 g vody; míchejte a vařte, dokud se krém nebude lepit na vařečku (80–82 °C). Pak přimíchejte za stálého míchání vymačkanou želatinu, kterou jste předem namočili.

Nechte krém nechte vychladnout, pak ho smíchejte opatrně se sýrem a nakonec přimíchejte vyšlehanou smetanu.

Nalijte směs do formy s 12 půlkruhovými otvory (ø 5 cm) a dejte ztuhnout do lednice na alespoň 2 hodiny.

Rozválejte linecké těsto na plát o tloušťce 3 mm a vykrojte z něj kolečka o ø 7 cm. Vyplňte kolečky těsta 12 formiček na tarteletky (ø 6 cm, výška 2 cm). Srovnejte okraje, propíchejte těsto na dně formiček a dejte péct 10–12 minut při 180 °C.

Vytáhněte tarteletky z trouby, vyklepněte je z formiček a nechte vychladnout. Naplňte je pak pomocí lžičky rybízovou marmeládou.

Vytáhněte cheesecaky z lednice a naskládejte je na tarteletky.

Ozdobte čerstvým rybízem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.