Mini bábovičky s vejci, čekankou a rajčatovou omáčkou

Mini pie con uovo e indivia ricca su salsa pizzaiola
138

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 8
 doba přípravy: 2 hodiny + 3 hodiny a 30 minut na kynutí

ingredience

  • 500 g rajčat
  • 350 g kadeřavé čekanky
  • 300 g speciální mouky na pizzu
  • 100 g krupice z tvrdé pšenice
  • 8 g čerstvého droždí
  • 8 vajec
  • 1 šalotka
  • strouhaný parmazán
  • solené kapary
  • petrželová nať
  • oregano
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

V míse smíchejte mouku, krupici, přidejte 3 lžíce oleje, špetku soli, droždí rozdrobte a přilijte 180 ml vody. Promíchejte a cca 45 minut nechte kynout. Poté vypracujte těsto a znovu nechte kynout, než se jeho velikost znásobí (cca 2 hodiny, v závislosti na pokojové teplotě). 

Čekanku očistěte, jednotlivé lístky oddělte, osušte, zakápněte olejem, osolte, opepřete, zabalte do alobalu a dejte péct na 180 °C na cca 30 minut. Poté z trouby vyjměte a nechte vychladnout. 

Vykynuté těsto rozdělte na 8 dílů, které vypracujte do tvaru koule a nechte kynout dalších 45 minut. Poté z těsta vyválejte 8 placek, kterými naplňte 8 připravených vymaštěných pudinkových formiček. 

Upečenou čekanku rozdělte do 8 porcí. Na dno každé formičky nasypte lžíci strouhaného sýra a půlku čekanky, rozklepněte 1 vejce a přidejte druhou půlku čekanky. Po naplnění všech mini báboviček těsto spojte, uzavřete a dejte péct na 190 °C na 40 minut. 

Šalotku nasekejte na jemno, vložte do pánve, přilijte 4 lžíce oleje, lžíci opláchnutých nasekaných kaparů a orestujte. Před koncem restování přisypte nasekanou petrželovou nať, špetku oregana a rozmačkaná rajčata. Poté na prudkém ohni vařte cca 10 minut a osolte. 

Upečené mini bábovičky podávejte s rajčatovou omáčkou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.