Míchaný salát s fenyklem, jablky a jogurtem

Macedonia di finocchio e mela allo yogurt
510

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 15 minut

ingredience

  • 350 g fenyklu
  • 350 g nebo 1 jablko Stark
  • 100 ml nízkotučného jogurtu
  • 30 g pražených slaných mandlí
  • 10 ml olivového oleje extravergine

postup

Mandle nasekejte a fenykl nakrájejte na kostičky. Oloupané jablko nakrájejte na stejně velké kostičky jako fenykl.

V míse smíchejte fenykl, jablka, přidejte jogurt, olej a pražené mandle. Připravený salát dejte do servírovacích misek a dle libosti ozdobte fenyklovou natí. 

 

TIP LA CUCINA ITALIANA 

Slané mandle můžete připravit i doma. Rozlomte blanšírované mandle a dostatečně postříkejte slanou vodou, poté rozprostřete na plech a v rozpálené troubě na 150 °C nechte sušit. Mandle vyndejte z trouby, jakmile budou lehce pražené.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.