Marinovaný tuňák v portském s restovanými fíky a oříšky

1 260

 náročnost: snadné
 počet porcí: 6
 doba přípravy: 35 minut + 12 hodin marinování

ingredience

• 500 g čerstvého filetu z tuňáka bez kůže • 150 g cukru • 150 g jemné soli • 60 ml portského vína • 6 fíků • 6 celých jader vlašských ořechů • polníček • máslo • olivový olej extravergine

postup

V míse smíchejte sůl s cukrem a nasypte polovinu směsi na plech, zakápněte polovinou portského vína a na směs rozprostřete tuňákové filety. Filety posypte druhou polovinou soli, cukru a portského, překryjte pečicím papírem, zabalte potravinovou fólií a cca 12 hodin nechte v lednici marinovat. Poté steaky rychle opláchněte, aby se marináda odstranila, a kuchyňskou utěrkou je osušte. Filety nakrájejte na tenké plátky, každý o tloušťce maximálně 4 mm. V míse smíchejte 4 lžíce oleje, lžíci portského vína a špetku soli. Fíky oloupejte a po jejich délce překrojte na polovinu. V teflonové pánvi na trošce másla fíky z vnitřní strany cca 1–2 minuty restujte. Odstavte a osolte. Polníček přelijte připravenou zálivkou z portského vína a přidejte na větší kousky nasekané vlašské ořechy. Tuňákové plátky dejte do servírovacích talířů, přidejte ochucený polníček a přidejte restované fíky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.