Marinované broskve a bergamotový sorbet

451

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 1 hodina a 15 minut

ingredience

• 235 g cukru • 190 g studeného čaje s bergamotovou silicí (Earl Grey) • 50 g oloupaných pistáciových oříšků • 4 broskve • čerstvá máta • mletý šafrán

postup

Okrájejte slupku z broskví a nakrájejte je na plátky. V míse je smíchejte s 20 g cukru a sáčkem šafránu. Zakryjte a nechte marinovat v lednici 1 hodinu. Připravte sorbet. Přiveďte k varu 120 ml vody s 200 g cukru. Jakmile začne sirup vřít, zhasněte oheň. Přidejte 8 lístků máty a nechte vychladnout. Přidejte do sirupu studený čaj Earl Grey a dejte do zmrzlinovače. Rozpusťte na ohni 15 g cukru s 10 ml vody; jakmile uvidíte, že se bubliny zmenšují, přidejte pistáciové oříšky a míchejte, dokud nebudou obaleny bílým povlakem. Nechte pistáciové oříšky vychladnout a pak je nasekejte na hrubo nožem. Podávejte okapané broskve z marinády společně se sorbetem a doplňte křupavými pistáciovými oříšky.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.