Malé otevřené zeleninové štrúdly

Piccoli strudel aperti con verdure
483

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 2 hodiny

ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g cukety
  • 200 g zelené cukety
  • 130 g mrkve
  • 100 g červené papriky
  • 4 jarní cibulky
  • 1 vejce
  • máta
  • tymián
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

V míse smíchejte mouku, vejce, 120 ml vody, 35 ml oleje, špetku soli a vypracujte do hladkého těsta. Pracujte tak dlouho, než se těsto odlepí od válu i rukou. Přiklopte a cca 1 hodinu nechte odležet. Jarní cibulky očistěte a nakrájejte včetně trochu zelené natě. V pánvi na oleji nechte dusit na mírném ohni cca 10–12 minut. Cukety očistěte a nakrájejte na kousky. Ve vroucí nesolené vodě cukety spařte cca 5 minut, poté sceďte a rozmixujte s ½ množství dušené jarní cibulky, přidejte lístek máty, osolte a opepřete. Zelené cukety, mrkev, papriku nakrájejte na julienne a odděleně v pánvi na oleji a větvičce tymiánu restujte cca 2 minuty mrkev a cuketu a papriky cca 5 minut. Poté nechte vychladnout. Zeleninu smíchejte v míse, přidejte zbývající jarní cibulku, osolte, opepřete a zakápněte olejem.  Z připraveného těsta vyválejte plát, ze kterého vykrojte obdélníky o velikosti 40 cm a šířce 7–8 cm. Naplňte zeleninou nakrájenou na julienne – po celé délce těsta nejdříve poklaďte lžíci zeleniny, těsto přehněte do tvaru harmoniky a takto vrstvěte do té doby, než vytvoříte 5 vrstev. Stejným způsobem připravte 3 další otevřené štrúdly. Štrúdly položte na plech na pečicí papír, horní část potřete olejem a dejte péct na 180 °C na cca 20 minut. Cuketový krém smíchejte se 2 lžícemi oleje a podávejte společně se štrúdlem.   TIP LA CUCINA ITALIANA  K přípravě malého štrúdlu v tomto receptu musí být těsto vyválené do tenkého plátu, ale ne do velmi tenkého, jako je tomu při přípravě klasického štrúdlu. V tomto případě štrúdl musí udržet několik vrstev.   Jak na nudličky julienne? Podívejte se na naši kuchařskou školu a návod krok za krokem!

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.