Lou mécoulin

Lou mécoulin
457

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 10-12
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut + 14 hodin odležení

ingredience

  • 1 kg hladké mouky 00
  • 500 ml mléka
  • 250 g cukru
  • 200 g rozinek
  • 100 ml čerstvé smetany
  • 50 g  ásla
  • 25 g droždí
  • 4 vejce
  • sůl
  • 1/2 sklenice o leje
  • 1/2 sklenice rumu
  • nastrouhaná kůra z 3 citrónů

postup

Rozinky namočte na několik hodin do rumu. 

Do hlubší mísy rozdrobte droždí a smíchejte s moukou.

V hrnci ohřejte mléko, přimíchejte rozmíchaná vejce, cukr, máslo a olej. Smíchejte s připravenou moukou a droždím. 

Dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. V polovině míchání přidejte špetku soli. Na závěr přimíchejte nastrouhanou citrónovou kůru a scezené rozinky. Znovu dobře promíchejte, tak aby se vše dobře spojilo. 

Překryjte těsto vlhkou utěrkou a cca 12 hodin při stálé pokojové teplotě nechte kynout. 

Vykynulé těsto dejte na vál, rukama propracujte a rozdělte na ½. 

Špičkou nože nařízněte horní část do spirálového tvaru a dejte péct na 180 °C na cca 1 hodinu. Upečený Lou Mécoulin nechte vychladnout a podávejte s ušlehanou šlehačkou.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.