Lízátka z ovoce a čokolády

549

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 45 minut

ingredience

• 250 g hořké čokolády • 3 kiwi • 2 plátky ananasu • ½ malé papáje • ½ manga • růžová hrubá sůl z Himalájí

postup

Očistěte všechno ovoce. Nakrájejte kiwi na kolečka silná 1 cm. Pak nakrájejte papáju, ananas a mango na kolečka pomocí vykrajovátek na těsto o ø 5 cm. Rozpusťte 1/3 čokolády na vodní lázni (nebo v mikrovlnce), zahřejte ji na 45 °C. Pak odstraňte z ohně a přidejte zbytek čokolády, dobře míchejte, dokud nedosáhnete teploty 32 °C (rychlé temperování). Napíchejte ovoce na špejle jako lízátka; namočte je do čokolády a ozdobte pár granulkami růžové soli. Položte lízátka samostatně na sklenice nebo je lepší zapíchat je do podložky z polystyrénu a nechte je pár minut ztuhnout, než budete podávat.   DOPORUČENÍ  Abyste si přípravu zjednodušili , můžete čokoládu místo temperování jednoduše rozpustit na vodní lázni. Je to praktičtější, ale takto rozpuštěná čokoláda ztuhne jen v lednici a není tak lesklá a křehká jako ta temperovaná. Položte lízátka samostatně na sklenice nebo je lepší zapíchat je do podložky z polystyrénu a nechte je pár minut ztuhnout, než budete podávat.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.