Lívance s kaštanovým mousse

58

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 25 minut

ingredience

• 550 ml mléka • 300 g vařených oloupaných kaštanů • 190 ml čerstvé smetany • 125 g směsi na lívance • 100 g cukru • 100 ml vaječného likéru Zabov Moccia • 1 vejce • 1 vanilkový lusk • mletá skořice

postup

Dejte kaštany do hrnce a přidejte 385 ml mléka, cukr a vanilkový lusk. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 15 minut, poté odstraňte vanilkový lusk a semínka z lusků vyloupněte do mléka. Smíchejte směs na lívance se zbylým mlékem a vejcem. Zahřejte širokou pánev a nalijte na ni 4 malé sběračky těsta na 4 lívance, které pečte minutu z každé strany. Stejně si připravte další 4 lívance. Rozmixujte kaštany s mlékem, ve kterém se vařily, pak přidejte vyšlehanou smetanu (mousse). Podávejte 2 lívance na porci plněné kaštanovým mousse, doplněné lžící likéru Zabov a posypané mletou skořicí.   TIP LA CUCINA ITALIANA Likér Zabov Moccia, připravený z mléka a čerstvých vajec, je výborný i na nepečené dezerty (pudink, pannacotta) a zmrzliny.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.