Letní minestrone

107

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 30 minut

ingredience

• 200 g předvařených fazolí borlotti • 150 g cukety • 130 g mrkve • 100 g rýže typu originario • 100 g brambor • 100 g řapíkatého celeru • 50 mladých špenátových lístků • strouhaný parmazán • fenyklová semínka • bazalka • olivový olej extravergine • sůl

postup

Oloupejte a nakrájejte na kostičky brambory, cukety, mrkev a celer. Přiveďte k varu asi 1,5 litru osolené vody a ochuťte ji lžičkou fenyklových semínek. Vložte do vroucí vody mrkev a celer a po 5 minutách přidejte i brambory a rýži a po dalších 5 minutách fazole, cuketu a lístky špenátu. Přiklopte a vařte vše asi 5–6 minut. Potom případně dosolte a vypněte plamen. Servírujte s olivovým olejem, strouhaným parmazánem a několika natrhanými lístky bazalky.   TIP LA CUCINA ITALIANA  Tato polévka minestrone bez smaženého základu je lehká a výživná. Může se připravit den předem a jíst za studena.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.