Kyselý bramborový krém s vařenou a syrovou zeleninou

301

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 45 minut

ingredience

• 350 g okurek • 200 g brambor • 160 g zelených fazolek • 100 g hráškových lusků • 4 ředkvičky • 3 stonky řapíkatého celeru • 2 mrkve • 1 šalotka • tymián • česnek • bílé víno • bílý vinný ocet • olivový olej extravergine • sůl

postup

Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Šalotku a půl stroužku česneku nasekejte a nechte zesklovatět v pánvi na 2 lžících oleje s polovinou sklenky bílého vína a větvičkou tymiánu. Jakmile víno bude téměř vyvařené, přidejte 1 lžíci octu a brambory. Zalijte vodou, osolte a nechte vařit 35 minut. Uvařené brambory rozmixujte na krém. Očištěné zelené fazolky povařte 3 minuty ve vroucí vodě. Pak přidejte očištěné hráškové lusky a vše slijte po 5–6 minutách. Očistěte řapíkatý celer, okurky a mrkev a nakrájejte je na hranolky; ředkvičky nakrájejte na plátky. Vařenou a syrovou zeleninu podávejte s bramborovým krémem.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.