Kuskusové bábovičky s mečounem

286

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 50 minut + odpočinutí

ingredience

• 260 g červených paprik • 1 plátek mečouna (180 g) •  120 g předvařeného kuskusu • petrželová nať • majoránka • sušené oregano • česnek • citrón • tabasco • worcester • olivový olej extravergine • sůl

postup

Do předvařeného kuskusu přimíchejte 50 ml citrónové šťávy, 110 ml vody, 20 ml oleje, kousek česneku vcelku, který poté vyjmete; osolte, přidejte několik kapek tabaska a worcesteru. Dobře promíchejte, přiklopte a na 2 hodiny dejte do lednice. Hrstku petrželové nati a majoránky nasekejte najemno. Vložte do mísy, přidejte oregano, promíchejte a rozprostřete na plátek mečouna. Přiklopte a na 1 hodinu dejte do lednice. Papriku pečte za občasného otáčení 20 minut. Poté ji očistěte, sloupněte kůži, odstraňte semínka, dužinu nakrájejte na kousky a společně s 20 ml oleje, 30 ml vody a 20 ml citrónové šťávy rozmixujte. Na závěr osolte. Plátek mečouna pečte 2–3 minuty v pánvi na oleji. Po zchladnutí nakrájejte na tenké plátky. Odložte si 12 plátků a zbývající část nasekejte nahrubo. Do připravených 4 formiček o průměru 8–9 cm vložte potravinovou fólii a ponechte delší okraje. Na dno každé formičky dejte 3 tenké plátky mečouna. Nasekanou část mečouna přimíchejte do kuskusu a naplňte do formiček. Okraje fólie překryjte přes kuskus a dejte do lednice na 1 hodinu odležet. Z formiček vyklopte bábovičky a rozprostřete na plátky nakrájená zelená rajčata. Přelijte omáčkou a ozdobte nakrájenými ředkvičkami.   TIP LA CUCINA ITALIANA Kuskusové bábovičky můžete připravit i den předem a před podáváním je jen vyndejte z lednice.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.