


ingredience
- 300 g kuřecích prsou
- 250 g chleba na tramezzini nebo bílého toastového chleba
- 85 ml olivového oleje extravergine s ovocnou příchutí
- 60 g šalotky
- 15 ml vinného octa
- 1 zelený řapíkatý celer
- 1 mrkev
- 1 fenykl
- hořčice
- kurkuma
- petrželová nať
- máslo
- sůl
postup
Řapíkatý celer a mrkev oloupejte, odstraňte vnitřní dužinatou část fenyklu a nakrájejte na tenké nudličky (julienne). Dejte do mísy s vodou, přidejte led a mezitím rozpalte troubu na 120 °C. Do větší zapékací mísy dejte pečicí papír. Kuřecí prsa podélně nakrájejte na plátky, po dvou plátcích dejte na olejem potřený pečicí papír, překryjte dalším papírem a rozklepejte paličkou na tenké, skoro až průhledné plátky.
Jednotlivé plátky rozprostřete do zapékací mísy a na 3 minuty dejte péct. Poté maso otočte a nechte péct další 2 minuty. Maso by se mělo jen lehce opéct a zůstat stále měkké. Na závěr kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky. Toastový chleba nakrájejte na 24 trojúhelníků, v pánvi opečte na másle nebo chleba potřete máslem a dejte zapéct na 220 °C do zlatova.
Očištěnou šalotku uvařte, vložte do mixéru, přilijte 75 ml oleje, ocet, 1 lžičku hořčice, hrstku nasekané petrželové nati, ½ lžičky kurkumy, špetku soli a vše rozmixujte do hladké omáčky. Na servírovací talíř dejte opečený chleba, zeleninu, kuřecí nudličky, přelijte kurkumovou omáčkou a dle libosti ozdobte uvařeným hráškem.