Kuřecí křidýlka marinovaná v medu se zázvorem

420

 náročnost: středně těžké
 počet porcí: 4
 doba přípravy: cca 1 hodina a 30 minut

ingredience

• 400 g čerstvě vyloupaných fazolí borlotti • 16 kuřecích křidýlek • 1 středně velká cibule • čerstvý zázvor • olivový olej extravergine • citrón • med • bílé suché víno • sůl • pepř

postup

Očistěte křidýlka, odstraňte špičku a křidýlka rozdělte na dvě v kloubu. Dejte křidýlka do vroucí lehce osolené vody a vytáhněte je, jakmile začne voda znovu vřít. Stáhněte maso do spodní části, abyste odkryli kost. Ochuťte křidýlka lžící oleje, nastrouhanou kůrou z půlky citrónu, 1 lžící bílého vína, 5 g nastrouhaného zázvoru, špetkou namletého pepře a 2 lžícemi medu. Nechte marinovat po dobu vaření fazolí. Fazole zalijte větším množstvím studené vody a vařte je 30–40 minut od bodu varu. Naskládejte marinovaná křidýlka na plech vyložený pečicím papírem a vložte pod gril na 10 minut z každé strany. Dejte plech do středu trouby, takto se křidýlka upečou a budou křupavá, aniž by se spálila. Křidýlka podávejte s fazolemi ochucenými olejem, solí, pepřem a najemno nakrájenou cibulí.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.