Kuřecí kousky s mrkví a sušeným hráškem

Bocconcini di pollo con carote e piselli secchi
386

 náročnost: snadné
 počet porcí: 4
 doba přípravy: 1 hodina a 30 minut + 12 hodin namočení

ingredience

  • 250 g mrkve
  • 100 g sušeného hrášku
  • 6 horních kuřecích stehen
  • š alotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 stonku řapíkatého celeru
  • rozmarýn
  • tymián
  • šalvěj
  • bobkový list
  • petrželová nať
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

postup

Hrášek namočte na 12 hodin do vody, poté sceďte, dejte do hrnce se studenou vodou, přidejte neloupaný stroužek česneku, větvičku tymiánu, 2 lžíce oleje a 50 minut nechte vařit. Sceďte a odložte stranou na později. 

Kuřecí stehna vykostěte a nakrájejte na kostičky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na nudličky. 

Do nižšího širšího kastrolu dejte 3–4 lžíce oleje, přidejte celer, větvičku rozmarýnu, tymiánu, hrstku šalvěje, nalámaný bobkový list a neloupaný stroužek česneku. Dále přidejte nakrájené kousky kuřete, na plátky nakrájenou šalotkou, přiklopte a cca 20 minut nechte dusit, než se kuřecí maso začne péct. Poté kuřecí kousky otočte, přidejte nakrájenou mrkev, hrášek, znovu přiklopte a dalších 20 minut za občasného promíchání nechte dusit. 

Na závěr bylinky, celer, česnek vyjměte, osolte, opepřete, posypte nasekanou petrželovou natí a podávejte.

Mohlo by vám také chutnat

Napsat komentář

Your email address will not be published.